6 стъпки как да създадем навик у детето си да пие вода

водата и децата

Детето не иска да пие вода - проблем, който много родители срещат и с който не знаят как да се справят. Всъщност колко вода трябва да пие детето? Как да го накараме да пие повече вода? На тези въпроси ще ви отговорим с нашите 6 съвета, които можете лесно да приложите в ежедневието на детето си.


💦 Разкажете му за ползите от водата - изберете хубава история или приказка, чрез която да запалите интереса му относно това колко полезна е водата и колко здраво ще бъде то, ако пие достатъчно вода. 

За щастие жизненоважната роля на водата е вплетена в не една или две творби, така че със сигурност има с какво да привлечете вниманието на малчуганите.


💦 Подберете правилната детска бутилка за вода, която ще бъде удобна на детето. Това е особено важно при по-малките дечица, на които им е по-трудно да се научат да пият вода.
Нашите бутилки за вода за деца са леки, компактни и здрави, а за най-малките предлагаме и бутилки тип “биберон”.


💦 Оставяйте водата на достъпно за детето място - в цялата къща, във всички помещения, а не само в една точка. Нека винаги на удобно място да бъдат поставени чаша или бутилка с вода, за да може детето във всеки един момент да отпие и по-често да се сеща за това.


💦 Винаги подготвяйте в ученическата раница по една бутилка за училище, а когато излизате взимайте вода с вас. 

В Англия всички родители сме задъжени да изпращаме децата си с бутилка за вода на училище - и то надписана. Нашите персонализирани бутилки за вода са перфектният избор за учлище, защото са с името на детето, разпознаваеми са и няма начин да бъдат изгубени.

Също така, детето ви ще бъде уникално, защото моите дизайни за детски бутилки няма да намерите в търговската мрежа - те са плод на моя труд и на моето сърце! :) 


💦 Бъдете пример за подражание - винаги, когато пиете вода предлагайте на детето, казвайте му колко хубаво и полезно е и го приканвайте да пие вода с вас. Този метод създава навици у децата, тъй като те копират това, което виждат от родителите си. Ако вие не пиете вода и не се грижите за себе си, няма как да създадете този навик у детето си - ако предпочитате сладки или газирани напитки, то вижда това.


💦 Отбелязвайте успехите всеки ден - когато детенцето е изпило определено количество вода, отбележете това постижение. Можете да си направите състезание и табло, на което да си отбелязвате със стикерчета и вие като родители, и детето колко вода сте изпили днес.

Децата много обичат такъв тип състезателни дейности и ще им бъде много интересно, ако имате за цел да ги научите да пият вода, а персонализираните бутилки ще направят задължението по-интересно и приятно!