Историята за коледните чорапчета


Какво е Коледа без коледни чорапчета?

Коледа е времето на подаръците, изненадите, лакомствата и усмивките. А какво е Коледа без коледните чорапчета и празничните шоколадчета, бонбони, бастунчета, които всяка година дядо Коледа остава на децата. Знаете ли историята за коледните чорапчета? Тя е свързана с монах на име свети Николай или т.н. още дядо Коледа:

Историята за коледните чорапчета започва така...

Имало едно време….преди много, много години, някъде през 4ти век един богат благородник. Той живял щастливо с жена си и трите си дъщери. Но един ден съпругата на благородника умира и той трябвало сам да се грижи за трите си дъщери. За нещастие пропилял богатството си и заживял в нищета. Но момичетата пораснали и било време да се задомят. Проблемът бил, че преди години, за да се омъжи една девойка, тя трябва да има зестра. Бащата не успял да уреди пари за дъщерите си и за това те останали у дома, където се грижили за домакинството. Една вечер момичетата изпрали своите чорапи и ги сложили да съхнат до камината.

Свети Никола разбрал за тяхната тъжна история и решил да им помогне, защото той бил покровител на децата и обичал да помага на бедни семейства. Същата тази вечер той отива до тяхната къща и пуска през комина три кесии със златни жълтици. На сутринта трите девойки намират кесиите с парите в техните чорапчета и успяват да се омъжат щастливо, а благородникът се радвал на голямо семейство.

Това е историята за коледните чорапчета с подаръци, която произлиза от католическата църква, но става популярна по цял свят. И до днес тази традиция се спазва и радва малки и пораснали деца. Всички обичат тези изненади и ми е приказно.

Каква е ролята на персонализираните коледни чорапчета с имена?

За да стана част и от вашата коледна приказка създадох специални персонализирани чорапчета с имена. Те са дълги 45 см и събират много лакомства. Персонализираните коледни чорапчета с имената на членовете от семейството внасят много празнично настроение, те са прекрасна празнична украса и правят всеки дом по-уютен.

  


Коледните чорапи, изработени в любимите ви цветове и стил са идеални за интериора на дома: ще стоят добре по стените, на камината, вратите и перилата на стълбите, чакащи да бъдат напълнени с подаръци. А когато коледните чорапчета са персонализирани с имената на членовете от семейството, дядо Коледа ще знае в кое чорапче какво лакомство да сложи ;)


 

Разгледай персонализирани коледни чорапи