Какво е Print on Demand - Печат при поискване?

Print on Demand (POD) е бизнес модел, при който продукти като тениски, чаши, постери и други мерчандайз се произвеждат само след получаване на поръчка. Това позволява на бизнесите да избегнат предварителни разходи за инвентар, съхранение и доставка, както и да осигурят по-голяма персонализация и гъвкавост в производствения процес.

Услугите Print on Demand позволяват на бизнесите да качват своите дизайни на онлайн платформа, където клиентите могат да ги закупят. Поставените поръчки се изпълняват от доставчика, който отпечатва дизайна на продукта и го изпраща директно до клиента. Този модел е станал все по-популярен в последните години, особено със завръщането на електронната търговия и социалните мрежи.

Най-големите доставчици на Print on Demand услуги

Printful

Printful е един от най-големите и популярни доставчици на Print on Demand услуги в индустрията. Предлагат широка гама от продукти, включително облекла, аксесоари, домашен декор и много други. Printful има потребителски приятен интерфейс и се интегрира с големи електронни търговски платформи като Shopify, Etsy и WooCommerce.

Printful се грижи за всички аспекти на производството, включително печатането, опаковането и доставката. Разполагат с принт центрове в Съединените щати, Европа и Мексико, което позволява по-бързи времена за доставка и по-ниски разходи за доставка. Printful предлага също различни опции за персонализация, като например индивидуално опаковане и етикети, за да помогне на бизнеса да изгради своята марка.

индивидуално опаковане и етикети, за да помогне на бизнеса да изгради своята марка.

Printify

Printify е друг популярен доставчик на услуги Print on Demand, който предлага широка гама от продукти и интеграция. Разполагате с центрове за печат в Съединените щати, Канада, Великобритания, Австралия и Латвия, което позволява по-бързо време за доставка и по-ниски разходи за доставка за бизнесите и клиентите.

Printify предлага различни опции за персонализация, включително индивидуално опаковане, етикети и листове за опаковка. Те също имат инструмент за дизайн, който позволява на бизнесите да създават и персонализират своите дизайни директно на платформата.

Gelato

Gelato е нов играч в индустрията на Print on Demand, но бързо набира популярност. Предлагате глобална мрежа от печатни центрове, разположени в над 30 държави, които позволяват по-бързо време за доставка и по-ниски разходи за доставка за бизнесите и клиентите в целия свят.

Gelato предлага различни продукти, включително облекла, аксесоари, домашен декор и други. Предлагате също опции за персонализация на марката, като например индивидуално опаковане, етикети и листове за опаковка. Платформата на Gelato е лесна за използване и се интегрира с големи електронни търговски платформи като Etsy, Shopify и WooCommerce.

Заключение

Print on Demand е разтягащ бизнес модел, който позволява на бизнеса да избегнат предварителни разходи за инвентар, съхранение и доставка. Индустрията бързо се разширява, а има много доставчици на услуги, от които да избирате. Printful, Printify и Gelato са три от най-големите и популярни доставчици на услуги Print on Demand, предлагащи широка гама от продукти и интеграция, за да помогнат на бизнеса да расте и да успее в електронната търговия.

Може да се присъедините в групата във Фейсбук в която говорим на български за бизнес модела тук Print on Demand Бизнес Модел -България

Или да разгледате YouTube с полезни видеа по темата

Ако искате по задълбочено да разгледате може да се включите в моят безплатен курс как да стартирате бизнес с Print on Demand тук 👇 https://m.me/dressedboxes?ref=w18041353